Sunday, January 24, 2010

BUDAK BOOTAK..HAHA!!


Ahmad Zahin da botak utk kali keduanyer..semuanyer gara2 rambut yg tumbuh tak rata..tompok2 kepala anak bujang aku tue. ni da tumbuh sikit2 tapi still tumbuh tompok2 lagi. cmno nak wat tue. takkan nak botakkan lagi. sian dia. tapi zahin comel la plak nampaknyer bila dia botak. muka nampak notty.. I LIKE, HAHA

zahin da makin lasak sekarang nie..baru 4 bulan, tapi perlukan tenaga yg kuat tu nak handle dia..mana taknyer, bila nak dokong dia, tangan ni kena kuat..takat dokong dia kejap tue, takde la dia nak..mau melalak bila diletak balik kat tilam..





mula - mula belajar nak meniarap


suka sangat berdiri..badan da tegap, leher pun da tak lentok..dalam bath tub pun dia leh berdiri..da dia suka sangat berdiri, mandi gaya berdiri la jawabnyer..mudah keje aku..

tido satu hal lagi..kaki dia, kuat yg amat..tiap2 malam, kalu aku tak tersedar dia nangis, mau kena sepak2 ngan zahin..mula2 tu, menyirap weh darah aku nie..tengah tido, tup2 ada org sepak..mana tak angin kan..buka mata, tgok si zahin lapar..hilang marah aku..sian dia, lapar..

zahin suka sangat bercakap..semalam, dia leh bantai borak ngan nenek dia ada la selama 15minit..cakap sikit, sengeh,...ckp sikit, gelak..tapi syarat zahin nak mcm tue, kena la ada yg layan dia borak..kalu kita wat tak tau jer, volume pun mula la kuat..marah kita tak layan dia agaknyer..hahahah





bila tengok perkembangan anak, terasa mcm tak percaya yang semua nie berlaku..terbayang2 lagi saat melahirkan dia dulu..itula nikmat jadi ibu ni kan..tak sabar nak tunggu zahin besar,

* tetiba kan, aku ada rasa nak jadi mama lagi la..bleh tak gitu???wlupun melahirkan tue bukan la tak sakit, tapi nikmat dia Allah je yang tau..

2 comments:

Miz Jay said...

Waaahh.. botak sudah.. ehe.. tambah tomey lak.. heheh..

Miz Jay said...

Waaahh.. botak sudah.. ehe.. tambah tomey lak.. heheh..